Gamla Riksarkivet

Julbord

Bordsbokning

Niklas Ekstedt bjuder för nionde året i rad in till sitt traditionsenliga julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och personliga favoriter under julen 2022.

BOKA

Priser & Datum

11 november klockan 17.00 öppnar vi dörrarna till vårt årliga julbord som serveras varje dag fram till juldagen, den 25 december. Från 18 november har du även möjligheten att njuta av en härlig jullunch.

NOVEMBER

Lunch och eftermiddag mån-fre 795:-, lör-sön 995:-
Kväll alla dagar 995:-

DECEMBER

Lunch mån-fre 895:-, lör-sön 1295:-
Eftermiddag och kväll mån-tors 1095:-, fre-sön 1295:-

Drycken

Sätt stämningen med rykande varm glögg och låt dina sinnen fyllas med dofter av äpple och kanel medan Niklas Ekstedt tar med dig på en resa igenom tid och rum för att njuta av det bästa ett julbord kan erbjuda.

Se våra Dryckespaket här.

Maten

Hur många turer tar du av julbordet? Oavsett hur många turer du tar så missa inte de hantverk Niklas Ekstedt dukar fram, allt från sill, lax, skinka, köttbullar, rödbetssallad, och mycket mer!

4 -114 personer

Forskarsalen

I vår största och mest grandiosa sal spenderade forskarna sin tid och studerade när det begav sig. Den ligger även i direkt anslutning till Expeditionen som under arkivtiden tog emot forskarna som hämtade upp sina beställda arkivhandlingar innan de fortsatte in i Forskarsalen för att utföra sina studier.

Under pampiga kristallkronor placerar vi här sällskap från 4 – 114 personer.

6 - 88 personer

Arkivariet

Precis som namnet förtäljer är Arkivariet ett före detta arkivrum där dokument förvarades under arkivtiden. Matsalen ligger i direkt anslutning till Dessertrummet, husets mest Instagrammade utrymme. Här finns bord från 6 – 88 personer.

Bord för 2 personer

Balkongen

En spiraltrappa upp finns våra romantiska bord för två som alla har utsikt över både Arkivariet och Gamla Riksarkivets magnifika innergård.

Vänligen notera att p.g.a. en spiraltrappa är Balkongen & Biblioteket ej lämpad för små barn, barnvagnar och ej heller för personer med rörelsehinder.

8 - 42 personer

Biblioteket

I vår mest intima matsal sitter ni på vackra, runda bord en spiraltrappa upp – antingen med andra julfirande gäster eller som en Chambre Separée.

Vänligen notera att p.g.a. en spiraltrappa är Balkongen & Biblioteket ej lämpad för små barn, barnvagnar och ej heller för personer med rörelsehinder.

2 -10 personer

Salongen

Vår minsta och kanske mysigaste matsal ligger i direkt anslutning till Expeditionen, där forskarna togs emot under arkivtiden som hämtade upp sina handlingar innan de fortsatte in i Forskarsalen för att utföra sina studier. Idag är det istället salen där den fantastiska buffén serveras.

I Salongen placeras endast mindre sällskap om 2 -10 personer vilket skapar en mysig och gemytlig känsla med fantastisk stämning.

Biografen

Barn på riksarkivet

På andra våningen har vi vår alldeles egna biograf. Varje lördag och söndag visar vi julfilmer, ritar och leker med barnen. Vi har också en egen popcornmaskin och en professionell barnvakt som tar hand om barnen så att du som förälder kan njuta av din jullunch i lugn och ro.

Hittar du inget bord som passar just dig?

Mejla oss så hjälper vi dig.

Inför ditt besök

Vi har samlat all information inför ditt besök på ett ställe så att du enkelt kan hitta allt du söker.

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.


-->

Missa inte Niklas Ekstedts fantastiska julbord.


BOKA BORD

test