Gamla Riksarkivet

Julbord

302 dagar kvar
Julbord 2022

Priser & Datum

11 november klockan 17.00 öppnar vi dörrarna till vårt årliga julbord som serveras varje dag fram till juldagen, 25 december.

November
Lunch och eftermiddag mån-fre 795, lör-sön 995
Kväll alla dagar 995
December
Lunch mån-fre 895, lör-sön 1295
Eftermiddag och kväll mån-tors 1095, fre-sön 1295

Drycken

Här hittar du inom kort menyn för årets dryckespaket.

Maten

Här hittar du inom kort menyn för årets julbord.

Bordsbokning

Niklas Ekstedt bjuder för nionde året i rad in till sitt traditionsenliga julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och personliga favoriter under julen 2022.

BOKA
4 -114 personer

Forskarsalen

I vår största och mest grandiosa sal spenderade forskarna sin tid och studerade när det begav sig. Den ligger även i direkt anslutning till Expeditionen som under arkivtiden tog emot forskarna som hämtade upp sina beställda arkivhandlingar innan de fortsatte in i Forskarsalen för att utföra sina studier.

Under pampiga kristallkronor placerar vi här sällskap från 4 – 114 personer.

6 - 88 personer

Arkivariet

Precis som namnet förtäljer är Arkivariet ett före detta arkivrum där dokument förvarades under arkivtiden. Matsalen ligger i direkt anslutning till Dessertrummet, husets mest Instagrammade utrymme. Här finns bord från 6 – 88 personer.

Bord för 2 personer

Balkongen

En spiraltrappa upp finns våra romantiska bord för två som alla har utsikt över både Arkivariet och Gamla Riksarkivets magnifika innergård.

Vänligen notera att p.g.a. en spiraltrappa är Balkongen & Biblioteket ej lämpad för små barn, barnvagnar och ej heller för personer med rörelsehinder.

8 - 42 personer

Biblioteket

I vår mest intima matsal sitter ni på vackra, runda bord en spiraltrappa upp – antingen med andra julfirande gäster eller som en Chambre Separée.

Vänligen notera att p.g.a. en spiraltrappa är Balkongen & Biblioteket ej lämpad för små barn, barnvagnar och ej heller för personer med rörelsehinder.

2 -10 personer

Salongen

Vår minsta och kanske mysigaste matsal ligger i direkt anslutning till Expeditionen, där forskarna togs emot under arkivtiden som hämtade upp sina handlingar innan de fortsatte in i Forskarsalen för att utföra sina studier. Idag är det istället salen där den fantastiska buffén serveras.

I Salongen placeras endast mindre sällskap om 2 -10 personer vilket skapar en mysig och gemytlig känsla med fantastisk stämning.

Biografen

Barn på riksarkivet

På andra våningen har vi vår alldeles egna biograf. Varje lördag och söndag visar vi julfilmer, ritar och leker med barnen. Vi har också en egen popcornmaskin och en professionell barnvakt som tar hand om barnen så att du som förälder kan njuta av din jullunch i lugn och ro.

Frågor & Svar

HUR TAR MAN SIG TILL GAMLA RIKSARKIVET?

Adressen är Birger Jarls Torg 2a, 111 28 Stockholm.
Närmaste tunnelbanestation är Gamla Stan, en station från Centralstationen eller Slussen. Ta sedan uppgång Riddarholmen. När ni har kommit ut ifrån tunnelbanestationen, går ni till höger och längs med vattnet.

Buss 3 går även till Riddarholmen. Väl på torget går ni igenom den rosa byggnadens svarta grindar på höger sida där Gamla Riksarkivet ligger.

FINNS DET PARKERING?

Det finns begränsad parkering på Riddarholmen både utanför kyrkan och längre ner mot vattnet. Parkeringarna är avgiftsbelagda dygnet runt.

ÄR DET HANDIKAPPSANPASSAT?

Ja, vi har både hissar och handikappanpassade toaletter.

HAR NI VEGANSKA OCH VEGETARISKA ALTERNATIV?

Ja, självklart har vi vegetariska och veganska alternativ. Fråga din kypare.

HAR NI ALLERGIVÄNLIG MAT?

Ja. Vi skyltar alla allergier och har alltid erfarna kockar på plats som gärna är till hjälp med eventuella funderingar.

HAR NI WIFI-NÄTVERK TILLGÄNGLIGT FÖR GÄSTERNA?

Ja, fråga er kypare om lösenordet.

HAR NI NÅGON DRESSCODE?

Hel och ren, kom som du är.

KVARGLÖMDA SAKER?

Det går bra att ringa eller mail oss om ni tappat något hos oss.

HAR NI NÅGON ÅLDERSGRÄNS?

Nej, förutom våra barnfria sena sittningar på fredagar och lördagar.

TAR NI BOKNINGAR PÅ SPECIFIKA BORD?

Nej, vi lovar inga specifika bord men det går utmärkt att komma med önskemål

FINNS DET GARDEROB OCH VAD KOSTAR DEN?

Garderob finns på entréplanet och ingår i kuvertpriset.

FINNS DET MÖJLIGHET ATT HYRA ETT EGET RUM?

Vi tar privata bokningar för sällskap upp till 114 personer.

FÅR MAN FAKTURERA?

Fakturering är möjligt vid sällskap över 25 personer och då en överenskommelse skett vid bokningstillfället. Vid fakturabetalningar tillkommer en avgift på 195 kr. Vi fakturerar ej privatpersoner eller utländska företag.

FÅR MAN AVBOKA?

Avbokningar av hela sällskap kan ske upp till 14 dagar innan och justeringar i antal upp till 7 dagar innan utsatt tid utan kostnad. Avbokningar efter detta debiteras med en kuvertavgift på 500 kr per bortfallen gäst.

MÅSTE MAN BESTÄLLA DRYCK I FÖRVÄG?

Nej, det behövs inte. Vi har kunniga kypare som gärna guidar er igenom vårt sortiment. Skulle ni önska så finns det färdiga dryckespaket.

KAN JAG TA MED MIG BARN TILL RESTAURANGEN? HAR NI BARNSTOLAR? FÅR JAG TA MED BARNVAGN IN?

Barn är självklart välkomna till oss. Vi kan erbjuda barnstolar men på grund av brandsäkerhet inte garantera att ni kan ta med er barnvagn till bordet, insatsdelen i vagnen får dock alltid följa med.

Dagtid helger är det extra roligt att vara barn hos oss då biografen är öppen. Notera att våra sena kvällssittningar på fredagar och lördagar från 20.00 är barnfria.

VAD VISAR NI FÖR BARNFILMER I BION PÅ HELGERNA?

Det varierar, både gamla Astrid Lindgrensklassiker till mer moderna filmer.

SÄLJER NI PRESENTKORT?

Nej tyvärr, på grund av begränsade öppettider så kan vi inte tyvärr garantera tillgänglighet.

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.


-->